Fordeler med rørleggerkurs

Rørleggerkurs er ideelt hvis du er ute etter en langsiktig karriere innen rørleggerarbeid. Det finnes en rekke tekniske og yrkesfaglige skoler som tilbyr slike kurs. I gamle dager var du bare pålagt å lære hos en utdannet rørlegger og få praktisk erfaring, men i dag er det behov for å bli utdannet i bransjens forviklinger. Dette er en ønsket kvalifikasjon dersom du ønsker å bli ansatt i en anerkjent organisasjon. Kursene vil gjøre deg i stand til å søke og få best mulig jobb i bransjen. Det er en økende etterspørsel etter spesialister.

En oversikt over kurset

Bildet av en Rørlegger Bærum er av en person som bærer vesken sin med verktøy for å fikse kranen eller rørene som lekker. VVS er dette og mye mer. Det er mye mer enn bare å montere rør og tømme avløp hele livet. Dette vil du lære av de ulike rørleggerkursene som tilbys på fagskoler.

Rørleggerkurs inkluderer både praktisk kunnskap og teori. Du lærer det grunnleggende innen rørleggerarbeid, så vel som de mer komplekse problemene som er involvert. Det er hardt arbeid og veldig fysisk. Teorien om rørleggerarbeid vil inkludere klasser om:

– Helse og sikkerhet

– Sanitet og drenering

– En rekke rørleggerprosesser

– Hvordan håndtere kaldt- og varmtvannsproblemer

– Feilsøking av rørleggerproblemer

– Vedlikehold

– Lære det grunnleggende innen elektro

– Lære om vannforskrifter

På rørleggerkurs vil du bruke mer tid på det praktiske ved rørleggerarbeid. Du vil bruke mye tid med verktøy i hånden og lære triksene til faget. Du vil bli undervist av eksperter på området – de som har hatt mange års erfaring med å jobbe med hendene. Den praktiske opplæringen er svært omfattende og streng. Praktisk opplæring i rørleggerarbeid vil omfatte følgende:

– Rørbøyning og skjøting

– Hvordan installere plastrør

– Jobber med kobberrør

– Lodding

– Hvordan montere og skifte blant annet kraner, rør, ventiler og sisterner

– Hvordan installere og erstatte baderomsinnredning, for eksempel el-patron; elektriske dusjer; blandebatteri type dusjer og kraner

– Hvordan installere radiatorer og annet utstyr, for eksempel vaskemaskiner

– Gjenkjenne og feilsøke innenlandske og kommersielle problemer

Det kreves ikke at du har forkunnskaper om rørleggerarbeid. Det er korttidskurs samt lengre rørleggerkurs. Prisen vil avhenge av kurset du velger. De fleste timene, både teoretiske og praktiske, holdes fem dager i uken. Du må bruke fem til seks timer om dagen i klassen. De fleste skoler gir deg verktøyene og materialene som kreves for at du skal kunne utføre oppgaven.

Etter å ha deltatt på rørleggerkurs får du muligheten til å forfølge en karriere i ett av følgende:

– Legging av rør

– Rørlegger på byggejobb

– Montering av sprinklere

– Montering av damprør

– Som rørleggerinspektør på en byggeplass

– Reparasjon av diverse innenlandske rørleggerproblemer

Leave a Reply

Your email address will not be published.